Highlight

SAHAM SABAH BERHAD PRIVACY NOTICE

 

Dear Sir/Madam,

The Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”) which regulates the processing of personal data in commercial transactions became effective on 15 November 2013. The Act requires that you be informed of your rights in respect of your personal data that is being processed or that is to be collected and further processed for the purposes of the data processing.  The Act also requires that your consent be obtained for the processing of your personal data/sensitive personal data.

We wish to inform you that the personal data/sensitive personal data and other information (collectively, “Personal Data”) previously provided in your application for Saham Sabah Berhad (SSB) product and service is being and will likely continue to be used and processed by SSB for the following purposes:-

  • Unit Holder verification procedures, ongoing account administration and marketing SSB product or services;

  • When considered necessary by SSB  to comply with any law, regulation, court order or requirement of a regulatory body;

  • Performing control and risk management functions including anti-money laundering regulatory reporting and monitoring;

  • Enhancing operational, technology, finance and other support function efficiencies; and

  • Any other purpose relating to or in connection with the business or dealings of  SSB  (collectively “Purposes”)

Further, please be informed that if required for any of the foregoing purposes, your Personal Data may be disclosed to external parties which may include (but not limited to) government and regulatory bodies such as Bank Negara Malaysia and Securities Commission Malaysia, Outsourcing Parties  we work with for the maintenance and storage of your Personal Data.

Please note that your consent is required for SSB to process your Personal Data, without which we will not be able to continue to use Your Personal Data for any of the above Purposes.

You may at any time hereafter make inquiries to access, correct or limit the processing of your Personal Data, at a prescribed fee by submitting such request to the Operation Department of SSB as set out below.

 

Address            :            Saham Sabah Berhad,

                                     Suite 1-9-W2, W3 & W4, 9th Floor, CPS Tower,

                                     Centre Point Sabah, No. 1 Jalan Centre Point,

                                     88000 Kota Kinabalu,

                                     Sabah.

Email                :            enquiry@sahamsabah.com.my

Telephone No.    :           088-266588 (for clarification only)

 

In the event of any discrepancy between the English and Bahasa Malaysia versions of this Notice, the English version will prevail.

 

NOTIS PRIVASI SAHAM SABAH BERHAD

 

Tuan/Puan Yang Dihormati,

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (dirujuk sebagai Akta”) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial berkuatkuasa 15 November 2013.  Akta ini menghendaki anda dimaklumkan  berkenaan hak anda berkaitan data peribadi anda yang  diproses, dikumpulkan dan diproses selanjutnya bagi maksud pemprosesan data tersebut.  Akta ini juga menghendaki anda memberi persetujuan untuk pemprosesan data peribadi dan data peribadi sensitif anda.

Kami ingin memaklumkan bahawa data peribadi/data peribadi sensitif dan maklumat selainnya (secara kolektif dirujuk sebagai, “Data Peribadi”) yang sebelum ini diberikan di dalam permohonan anda untuk produk dan perkhidmatan Saham Sabah Berhad (SSB),  kemungkinan akan terus digunakan dan diproses oleh SSB bagi maksud-maksud berikut:-

  • Pentadbiran akaun yang berterusan dan pemasaran produk SSB atau perkhidmatan kepada pelanggan;

  • Apabila dianggap perlu oleh SSB untuk mematuhi mana-mana undang-undang, perintah mahkamah atau keperluan badan kawalselia;

  • Melaksanakan fungsi kawalan risiko pengurusan termasuk pemantauan  terhadap pencegahan pengubahan wang haram;

  • Mempertingkatkan operasi, teknologi, kewangan dan lain-lain yang menyokong kecekapan fungsi; dan

  • Lain lain kegunaan berkaitan dengan atau berhubung dengan perniagaan atau urusan SSB (secara kolektif dirujuk, “maksud-maksud”).

Seterusnya, sila maklum bahawa sekiranya diperlukan bagi mana-mana maksud yang dinyatakan di atas, Data Peribadi anda mungkin dizahirkan kepada badan-badan luar yang termasuk (tetapi tidak dihadkan kepada) Jabatan Kerajaan dan regulasi seperti Bank Negara Malaysia dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, pemberi khidmat luaran  yang berkerjasama dengan kami untuk menyelenggara dan menyimpan data peribadi anda.

Sila maklum bahawa persetujuan anda di perlukan untuk memproses Data Peribadi anda.  Tanpa persetujuan anda, kami tidak dapat meneruskan penggunaan Data Peribadi anda bagi mana-mana maksud yang dinyatakan di atas.

Anda boleh pada bila-bila masa selepas ini mengemukakan permohonan untuk mengakses, membuat  pembetulan atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda kepada Jabatan Operasi dengan pembayaran fi seperti yang dinyatakan di bawah:-

 

Alamat Pos       :           Saham Sabah Berhad,

                                    Suite 1-9-W2, W3 & W4, 9th Floor, CPS Tower,

                                    Centre Point Sabah, No. 1 Jalan Centre Point,

                                    88000 Kota Kinabalu,

                                    Sabah.

E-mel                :           enquiry@sahamsabah.com.my

No. Telefon       :            088-266588 (untuk penjelasan sahaja)

 

Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diterima pakai.

SAHAM AMANAH SABAH
NAV per unit for 16 November 2017

RM0.3762

 Recent News